the bloggers !

Monday, 1 October 2012

kenanga wholesale city?

Assalamualaikum,

kita lupakan cheriterachentaygtakkesampaian itu!
last week terpaksa jumpa doktor sbb nak amik piltidur
2 minggu kot tidur taklena disebabkan kepalaotakngokngek ni
dalam pada mintak ubat kat doc tu,
doc ckp pil tidur takkan selesaikan masalah.
nak selesaikan masalah ni mmg susah kalau bukan diri sendiri yg selesaikan kan?
so doc bg advice,
"awak pergi bercuti atau buat something yg happy.insyaAllah masalah itu akan berlalu sedikit demi sedikit"

nak pergi holiday?mcm susah je plus budget mesti byk nak pakai kan.
tiba2 je, ting!!
SOPING! yeayyyy!

tetiba teringat kenanga wholesale city plus member pun ckp kat situ best sbb banyakkkk options kan
apa lagi,
jumaat petang aku google jln
sabtu pagi terus shoot.
and alhamdulillah. 1st time ke sana and 1st time masuk kl tak sesat. what a surprise!hihi

cara2 nak ke Kenanga Wholesale City utk org yg dtg dr luar *since aku dtg dr melaka kan*
exit tol sungai besi tu, korang terus carik terowong smart
dlm terowong smart tu, ikut yg nak menghala ke jln sultan ismail then lpstu baru dia ckp ke bukit bintang
elok je keluar dr terowong tu depan sikit korang akn nmpk trafic lite. amik susur kiri.
pastu carik jalan pudu atau jln hang tuah
pastu nmpk time square tak silap belah kiri korang
ada trafic lite teruih lagi. ada lrt apa ntah belah kiri korang tu
jalan depan sikit time tu bwk slow2 tau
pastu ada mcm 2 simpang
satu tu naik flyover belah kiri. yg belah kanan tu ke jln maharajalela
elok dh masuk maharajalela tu korang akn nampak signboard Kenanga Wholesale City
ikut je signboard, confirm korang blh nmpk tmpat tu
and yeayyyy!
its shoping time!

*sumber pakcik google*

dlm situ je aku habiskan 4 jam lebih
mmg gila
apa yg aku beli?
nanti aku update.
byk giler nak story :)




~kisah hati cikCT~

7 comments:

cik mah said...

Yeah..akhirnya dah tau kat ne kenanga tu...lame dah terpikir nk g..hehehhe

Zila Zainal said...

dah lama simpan niat nak pegi. tapi tak berani nak pegi skang. tunggu lepas kawen baru pegi. kalau tak confirm lagi budget ekekeke..

ciksusu said...

sama dgn zila..hehe..cepat la update beli ape ;)

Miss Hidy said...

Hampeh..aku g KL taw ari sabtu tu jln2 kat PAVI x bgtaw..hayooo...

MiSsJue said...

huhu..saya pun plan nak ke sini gak nak beli kain byk2...tp x sampai2 pun lg ;) nanti la nak pg sini bila da nak dekat majlis jek ;)

cikCT said...

cik mah: jom2.mmg agak senang nak ke sana kalau time tu tak jem..hehe

zila & cik susu:better jgn pergi sekarang..cnfrm bajet lariiiii byk nnt.hihi

nurul:sumpah ak lupa nak ajak ko.sbb best kalau pergi dgn kwn2.mmg best gila hoccayyy!

miss jue:kat sana ada byk juga brg2 utk DIY..seronok tau bila byk pilihan ni :)

Normah said...

Saya kalau dari bukit bintang monorail air asia tu nak gi kenanga ni mcm mana?nak turun dekat mana?