the bloggers !

Friday, 5 October 2012

kenanga wholesale city part 2

Assalamualaikum :D

KWC part 2 lah sgt kan. [part 1] padahal takde pun info nya.haha

oklah, just nak to share apa yg kami sekeluarga dah jumpa dan dah shoping.seriusly kalau sape2 yg nak pergi u better jgn bwk duit byk2.kalau blh debit card pun jgn bwk.kalau tak nnt jadik mcm aku.padan  muka diri sendiri.


tgk directory dulu, blh usha nak p tgkt mana dulu kan

sbnrnya mmg dah plan dari ofis lagi nak beli seluar yg ala2 palazo tu.siap discus dgn member ofis sekali sbb dah tau awl2 yg kalau nk murah kena beli lebih dr 3.and guess what blh dpt harga berapa sepasang if  beli borong? rm30. bagi aku,ia dah cukup murah.taktaulah kalau ada yg lagi murah kat luar sana.sbb melaka kan, mana ada jual pakaian yg murah2.kalau kl mungkin banyak.


ye, mak yg jadik model sbb nak tunjuk kat opismate contoh size.haha.seluar yg mak aku pakai ni 2xl .ok je aku tgk sbb aku sendiri pakai L.itupun mmg sedang2 elok saja.jenis kain yg jersi tu.kaleryg mcm2 yg trend skrg tu kan.yg kaler kuning lah , ijo lah.apa ntah lagi.

pastu ada gak aku borong blaus tp gambar takde sbb malas nak sarung. kalau beli sepasang rm 35 amik borong dpt rm25. apa lagi terus lah aku angkut 3 helai walaupun aku taktau sape yg nak beli. tapi bila aku agkt p opis, lajuuuuuu je ada org beli. yeayyyy! dpt balik duit aku yg terbang rm215 tu.haha


korang kenal kan menda atas ni?haa. kedai yg nipun ada gak tgkt berapa aku tak sure tp tgkt atas2 lah.kedai ni mmg giler! perghh mmg rambang mata weh. tp semua kena beli borong lah. harga tak silap rm5 seutas. mcm yg zila mention sebelum ni :D

pastu kedai ni pun ada jgk jual pearl borong tau. so sape2 yg nak buat DIY hb pearl boleh terjah kedai ni. harga diorg mmg terbaek! bagi akulah.taktaulah kalau kat GM klang harga lg murah sbb tak pernah pergi kan.

 harga pearl borong (minimum 12 -pcs boleh campur)

10mm- RM2.20 (seutas)
8mm - RM1.20 (seutas)
6mm - RM1.00 (seutas)
4mm - RM0.80 (seutas)


jgn tanya aku kedai mana sbb aku tak ingt tp kalau pergi lagi sekali insyaAllah blh ingt sbb ada satu je kedai borong accesories cenggini kat situ.

yg lain2 aku takde beli pun sbnrnya.just survey sbb pergi tak berkawan kan.tak best sgt sbb tak dpt nk beli dgn harga murah.tp aku dah niat dah bulan depan nk dtg lagi nak bORONG betul2 semuaa barang.haha.bagus, mmg ko taknak kawen kan taun depan kan kan kan?lepas dah memborong nanges airmata darah keruk2 tin carik duit kot ada yg terselit2.haha


anak dara tak senonoh sbb dh kepenatan soping


ibuku yg dah kepenatan melayan anak dara dia berjalan




selamat menghabiskan duit uols! :D

~kisah hati cikCT~

5 comments:

zarith said...

Nak tanya... kasut kasut ada tak jual kat sana? Banyak tak... nak cari for diy weddin shoe

cikCT said...

zarith: kasut rasa mcm tak de.tp yg saya perasan kat tgkt satu ada satu kedai kasut sbb sy terbeli kasut kat situ..hehe

sori zarith takdpt membantu sbb tak perasan kedai2 kasut if ada..

Miss Hidy said...

gle tembam ko......

s h a said...

siyes...murahnya...nak beli jgk...melaka kire dekat x ngan senawang...hehe...beshnye :)

Zila Zainal said...

alamak bestnya! tak pernah sampai lagi kenanga ni! nak pegi laa jenguk2 pearls