the bloggers !

Thursday, 14 July 2016

#throwback

Assalamualaikum & hye semua! :)


orang sibuk duk share gambar raya tapi i is sibuk nk throwback :p
tgh duk kemas2 hp tetiba ternampak gmbr lama masa membawa si zhareef nazhan dalam perut.
bila tgk blk gmbr2 lama Ya Allah kembangnya aku.
tak sangka blh sekembang gitu.
yg paling obvious ialah masa 9 bulan.
muka hidung kembang semangkuk.
alhamdulillah Allah bagi peluang dan rezeki untuk mengandung dan menjadi seorang ibu.

sape ntah amek gambar aku time ni. masa ni raya tgh pregnant 6 bulan kot :)


gambar pakai jubah ni masa tgh 9 bulan berapa hari ntah. tapi seingat aku kalau ikut due 12/11 lagi 3 hari rasanya. time ni adik ipar aku kawen. mmg sarat dah tp selamber je jalan ke hulu hilir bwk si kenit dlm perut.



gambar paling kenangan sbb gambar ni ialah mlm terakhir si zhareef dlm perut. tak silap gmbr ni amek dlm pukul 10 malam kot. pukul 5 pagi esok ketuban dah pecah :)





gambar pertama beliau selepas dimandikan. lain betul dari skrg. bwh dagu tu ada tisu sbb atok dia bg minum air zamzam dgn kurma lps dia lahir. tuyg alas tisu bwh dagu.


rasa macam nk sambung cerita bersalin dkt GMC aritu lah pulak. stay tuned!

 ~kisah hati cikCT~

2 comments:

orked violet @ SYA said...

omei nye zhareef. kuar2 kulit mulus. ni sume vco punca. hahahahahhahaa

adam kuar2 haku dah sebok tnye nurse nape kulit xsame kaler. npe kulit baby menggelupas. nurse ckp, sabaw.. baru2 lahir , overdue pulak, kulit baby gitu la. nnt gebu la tu.

sekarang ko tengok die punye gebu. hahahahahahhahaha

x sabo nk letak adam zhareef sebelah2. teamsamaumur :)

Pida said...

Ya rabbi, ct dah ada baby rupanya. Sangatlah akak tak hapdate kan.. Tahniah sayang..

Akak dulu sepanjang ngandungkan mumu, mmg lgsg tak sentuh blog. Langsung. Tup2 dia lahir 22 julai 2014, baru dtg balik mood nak berblog.