the bloggers !

Thursday, 30 June 2016

Marriage life

Assalamualaikum & hye semua! :)


Alhamdulillah 3 tahun dah usia perkahwinan kitorang.
macam2 dah hadap. tapi baru 3 tahun baru sgt. belum habis kenal lagi hati budi masing2.
sbb nk mengenali pasangan kita ni bukan amek masa setahun atau 2 tahun tapi amek masa sehingga ke hujung perkahwinan Insyaallah.

hidup suami isteri ni ada turun naik nya. kadang2 melompat girang di kaki langit (hyperbola) kadang2 jatuh tergolek di bawah roda (hyperbola again).

yang penting, ikhlas. ye mmg setan tu selalu api2 kan kita. eh kenapa laki aku mcmni. eh kenapa bini aku buat gini? kalau blh sabar, sabar je. kalau dh tak blh sabar, sabar kan jgk lah lagik. kalau dh tak blh sabar kan jgk lagi mcmna? sabarrrrrrrrrrrrrrrrr sajork. haha. ok melalut.

apa benda yg aku nk tulis pun taktau sbnrnya. takde idea. tiba2 rasa nak menulis. rindu nk menulis nak membebel. tapi bila bukak blog sendiri terus taktau nak tulis apa. bukan apa sebab aku takut tertulis benda yang tak elok. negative vibes. sebab aku ni banyak nauuuuuuu negatip dari positipnya. tuyg sunyi sepi je blog.

nak cerita pasal si kenit tupun tak jadik. sbb aku suka cerita beserta gambar. tp semenjak kes pedophilia dah tersebar luas skrg ni aku jadi takut nk share apa2. ye, sbnrnya kes2 mcmni mmg dah terlalu lama ada dalam masyarakat cuma skrg baru byk pendedahan. aku pun taktaulah apa sebenarnya si pedo ni pikir. napsu dh overdose sangat ke sampai bebudak pun korang nak sebat? korang ada pikir tak kalau dulu2 masa korang kecik korang di pedo kan oleh org besar? ada pikir? kalau dh overdose nau napsu tu pg jelah cari pe****r. bersepah kat lorong2 gelap tu. dari korang meyeksa budak2. haish. ha tgk. dah melalut aku ni. tajuk marriage life tp content takdak. ni kalau pekse BM kompem takde markah karangan.

dah alang2 update blog ditambah dgn nak raya dah, marilah kita saling bermaafan. maafkan sy andaikata ada terkasar bahasa tersentapkan hati korang dalam blog ni (walaupun entri dlm blog adalah dlm 2 kali setahun).

Selamat Hari Raya korang!


 ~kisah hati cikCT~

2 comments:

orked violet @ SYA said...

hahahahahahha

membebel! hahahahaha

sya pon tak share picture adam kat blog. seram lah maaaakk. macam2 sekarang.

baik cite pasal chocolate. eh. haha

Putri said...

Hidup rumahtangga memang macam tu.akak ni dh 8 thn berumahtangga baru thn ni nk rasa manisnya sebab selama ni pjj sokmo.alhamdulillah...walaupun byk benda yg kena korban..tp rs berbaloi