the bloggers !

Monday, 25 July 2016

rungutan atau bebelan?

Assalamualaikum & hye semua! :)

its monday and payday!
hari gaji sebenarnya ialah hari untuk membayar hutang
jadi janganla seronok sgt bila dpt gaji tu
mohon terus bayar segala hutang piutang anda ye!

sebenarnya nk cerita pasal hari2 ku di hari bekerja
aku taktaula awat teruk nau
setiap hari tanpa miss mesti aku akn pergi kerja dalam keadaan kelam kabut
SETIAP HARI TANPA GAGAL

maksudnya setiap kali nak pg kerja mesti terkocoh kacah
kadang tu sampai tak sempat salam laki
tp anak wajib cium
kalau tak cium anak rasa tak complete
sanggup pg keje lambat kalau si kecik tu dh bgn dulu
tp tang salam laki sanggup jgk tak buat sbb dah lambat , HAHA

aku pun pelik kenapa mesti kelam kabut nk pg kerja HARI2
sedangkan dah tau dah apa yg patut dibuat
hari2 buat benda yg sama
bangun tido mesti pam lpstu siapkan botol susu gosok baju mandi semayang
tapi kenapa mesti kelam kabut jgk?
bila dah lambat tu mula lah bawak kereta macam pelesit
sendiri rasa nak marah sbb bwk kete laju2
padahal diri sendiri yg salah

lately ni sejak kena masak bubur hari2 laaaaagi la rushing
walaupun bgn 5 sengah pagi tetap bila 7 suku nk keluar rumah tu rasa terkocoh kacah
tak pernah lagi ada perasaan nk pg kerja tu dgn tenang
tak payah jalan laju2 nk pegi basement
TAK PERNAH
mesti akn kuar rumah laju2 jalan laju2 tekan lift laju2 lpstu jalan laju2 pg kereta
penat hoih

punch kad skrg pun cukup2 je masa
pernah punch 8.00 tepat
tp paling banyak ialah 7.57 7.58
tu nasib baik takde pape jadi dkt jalan
kalau kata ada exsiden ke otw nk ke keje kompem jalan jem
kalau jem exsiden mmg babai lah nk smpai keje on time
apatah lagi nk singgah beli bfast
selalu berangan tiap2 mlm sebelum tido
esok nak pg keje awal lah nk singgah beli bfast
tp selalunya ia hanyalah angan2 indah sahaja

jadi salah siapa sekarang?
salah masa sebab jalan cepat sangat?
salah kereta sbb byk sgt dkt jalan?
atau salah sebab tempat kerja jauh dari rumah?

harus jawapan dia SALAH SENDIRI.
padan muka.








 ~kisah hati cikCT~

2 comments:

orked violet @ SYA said...

aikkk. masak bubur hari2??

alaaaaaa... tertinggal boat lagik la kite nih haaa. uwaaa

Pida said...

Hahaha, membebel mcm mak nenek