the bloggers !

Wednesday, 12 June 2013

wedding review#2 : Special Nikah Playback Siti Noorhaniza & Hazriq by Wira Visuals :)

Assalamualaikum & hye semua! :)

Pernikahan Hazriq & Hazriq [ LINK ]





akhirnya siap jugak video nikah aku by WIRA VISUALS. nama yg tak asing lg di kalangan blogger. dah lama simpan hati dgn abg wira ni. hewhewhew. dan kebetulan abg wira ada buat promotion time tu. terus book ok! actually lama dah aku deal dgn abg wira ni. dari bulan 5 tahun lepas . sbb masa tu nk book abg wira utk 1 Mac 2013. so mmg kena book cepatlah kan. alhamdulillah dapat abg wira.

but suddenly bila tarikh nikah kena tukar, aku dah gelabah ayam. suruh tukar tarikh padahal masa tu dh bulan 12. kang kalau abg wira tak free time tu mcmna pulak kan? nasib baik abg wira ok dan sbnrnya tarikh nikah aku ni based on abg wira availability. hewhewhew

bagi aku, abg wira sgt punctual! sbb nikah pukul 9.30 pagi. pukul 8 mcmtu dia dh ada dkt rumah. tak bg peta pun just bg landmark je. alhamdulillah abg wira tak sesat. smpai pun tak call aku tiba2 je mak ckp, kak ada kwn akk dtg ea? tgk2 rupanya beliaulah abg wira. hehe. abg wira pandai bwk diri time majlis. tau pergi masjid sendiri sbb masjid dgn rumah kena drve. tak blh jln kaki. aku taktau dah pastu abg wira p mana2. tau2 je dia dh ada kat masjid :)

dari segi masa persiapan video, mgkin silap aku sbb tak tnya bila video siap. duk tunggu2 tak tiba2 tp bila video dh siap dlm masa 1 bulan 9 hari, aku rasa ok sangat2 dah ? :)

sebenanrya ada cerita disebalik video ni. kalau korang sempat tgk masa pagi2 sebelum aku save blk entri ni dlm draft, ada aku upload 1st version of my official solemnization video. mula2 rasa mcm ok, tp bila tgk2 byk kali rasa mcm ada yg tak kena pulak. rasa seperti ada kekurangan. fikir2 blk akhirnya aku bukak jgk mulut ckp dgn abg wira. sori abg wira :(

video ko dah siap cantik2 pastu ko sibuk2 nk suruh org tu tukar pulak. banyakkkkkk cantik muka ko ct oii..

mula2 mcm takut jugak sbb discuss thru FB je kan. better call terus sbb bila msg tanpa intonasi suara ni blh di intepretasikan org dgn pelbagai maksud yg berbeza. takut jgk nk komen dgn dia. yelah dia kan pro pastu tetiba kita duk sound komen dia. huhu. but alhamdulillah. abg wira sangattttttttttt ok sbnrnya. dia call kita blk dan kami berbincang pasal video tu. 4 jam lepastu abg wira infrom yg video dh siap edit dan upload di Vimeo. sangat pantas! dia siap p cyber cafe lg sbb nk upload dgn kadar kelajuan yg cepat. terharu sgt  T_T

so far experience dgn abg wira, beliau sgt best! sgt mudah utk berkomunikasi (sbb tukar2 tarikh kan) punctual, pandai bwk diri, very friendly. bila aku ckp dgn dia pun asik rasa nk gelak je. dan yg paling penting, boleh terima komen kita dgn terbuka :)

kesimpulannya, jgn takut untuk bertanya kalau rasa tak puas hati tp jgn melampau sgt lah pulak ye cerewetnya :) and of course recommended! :D

selamat menonton!



 ~kisah hati cikCT~

9 comments:

sarahhernyzar said...

Awesome! Wira hidayat mmg awesome. And i wish thati can hire him fir my majlis. Huhu. Sara suka hasil keje abg wira.. Adore it so much.

merahitujambu said...

napa x upload..sygnyaa..mungkin besar kot saiz dia..

cikCT said...

cepat2 deal dgn abg wira. dia best! quite pricey tp berbaloi . menangis jgk nk membayo tp bayar sikit2 tak rasa sgt. huhu

cikCT said...

dah upload dh puan jambu.. baru dpt upload smlm.hehe

takpun blh klik dgkt link tu.. :)

orked violet @ SYA said...

wahh.. best nye. Sya xleh tgk skang. sbb internet office prob sket kLw bukak vid nih. jpg Sya on lappy, boleh save teros vid ct. hehehe

baek La abg wira tu. kLw die maintain cmni I believe die mesti makin success in future!~

orked violet @ SYA said...

da tgk. comeL2!! hehehe =)

s h a said...

Sha pon same.Kat ofis xle tgk.Balik tu gigih amek hp hubby tgk video cT.cantik dan sweet.I like. :)

cikCT said...

tq sya!

cikCT said...

majoriti komen mmg tak blh tgk kat opis. kena block katanya.hehe

tq sha! :)