the bloggers !

Thursday, 28 March 2013

perihal kad kahwin

Assalamualaikum & hye semua! :)


Wedding Countdown Ticker


dah tgk teaser? rasa mcm kelakor lah pulak ber teaser2 bagai . hihi.

act gmbr teaser tu mmg fresh from oven. sbb time tu (isnin) nak bg ayah kad kawen. nak blk kampung johor katanya minggu ni.. so dia nak bwk kad blk kampung bg kat sedara mara. tp disebabkan anak dia yg super duper suka giler buat keje last minit, so isnin tu jugaklah baru aku beria print bagai dan terus bg pada ayah dlm pukul 3 petang mcmtu.

utk kad yg aku bg kat ayah tu ada 2 sided. satu utk belah perempuan dan satu utk belah lelaki. sbb dah mmg tempah design dgn IEDA utk dua belah pihak . *thnx IEDA! best tau bekerjasama dgn dia ni. rajin melayan kerenah customer byk songeh mcm aku ni :) * tapi tiba2 je aku rasa mcm ada idea lain. since majlis belah lelaki dan perempuan agak jauh gap nya, rasa mcm tak berbaloi pulak nk print sampai dua2 belah kan. tup2 terus ada idea nk buat kad lain dan dgn cara yang leeeeeeeeebihhhhhh jimaaattt.




*sbb org kampung tak kenal saya siapa, so haruslah letak nama mak ayah sekali kat sampul surat tu*


ptg tu jgk aku download photoshop online.. amik yg trial je utk 30 hari. esoknya baru siap download. so dgn sepenuh keringat dan tenaga, mula lah sy mengasah bakat yg mmg tak pernah ada ni utk meng cut paste dan sebagainya berbekalkan design yg ieda bg. dan pada keesokan harinya, akhirnyaaaaa, ia nya siap!



very the cut cost ini kad. kita buat depan belakang so dptlah sekeping. maka nya, rakan2 di alam maya sekalian, kalau nk kad nnt bgtau nk kad utk belah perempuan sahaja atau kedua2 belah ye? nnt aku print yg mana korang nak. hebat tak aku ada berbagai2 jenis kad kawen? HAHAHA

p/s: mgkin aku akn buat 1 entri melekat khas utk jemputan kad kot? nk buat skrg rasa mcm awal lagi lah pulak ;p

~Kau permudahkanlah segala urusan perkahwinan ku Ya Allah. Aminn~

10 comments:

Diyana said...

kalau ada org nak baru print, mmg jimat laa...
xde laa buang2 kad kan..

nZaOdonut said...

oii...nak 1 kad!! hehehe

btw....tahniahhhh~

Miss Red said...

alamk..bestnyer..kad aku jugak yang tak siap2..lg...nk kad jugak..ok bye

tenku butang said...

he.. rajin diaa..

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

orked violet @ SYA said...

hahaha. terbaek LA ct!!

sarahhernyzar said...

design kad yg sweet.. chomel.. mahu... :D

s h a said...

sgt gegeh dan kreatif.siap ade byk versi tu. :)

FarizAtie said...

semangat haaaa..jangan membazir tauuu...gne apa yg ada..hik2..^_^

Princess Feyqa said...

photoshop dh jd trial ke? fyqa donlot dlu free je hihi

Mr Topan said...

cantik kad.... =P