the bloggers !

Thursday, 3 January 2013

2012 - ketinggalan keretapi lah pulak

Assalamualaikum & hye semua! :)

aiyoyoyo..baru ingt nk review sepanjang tahun 2012.tp perempuan ni tak review2 pun..line tenet kat opis tarak start ari isnin aritu.smlm baru ok.mati kutu kitorg kat opis! tak blh nk mengulor kat tenet.hehe

bagi aku, tahun 2012 kurang sedikit kegembiraan nya..rasa mcm byk yg tak kena gaya dr kena gaya..2012 was not good with me..yelah, hidup ni kan mcm roda..kadangkala kita kat atas, kadangkala kita akn berada di bawah :)

good bye 2012. cancel lah nk review 2012.kalau boleh nak padamkan semua..kalau review kang tak blh padam lak dari ingatan..hehe

31//12/2012. alhamdulillah, genap dh setahun pertunanganku dan pasangan. setahun dh bertunang.lama tu wehh.rasa macam banyakkkkkkkk sgt dugaan nya. tu sebab org tua2 kata, bertunang ni tak blh lama2. sekarang baru aku rasa kan kebenarannya :D takpe, dugaan itu ialah sebagai persediaan utk asam garam di alam rumahtangga nanti. kalau dah kawen nnt lagi banyakkkk asam garamnya kan kakak pida :) nak tengok gambar2 bertunang tahun lepas?rasanya aku tak byk review dulu.almaklumlah,kita ni blogger suam2 kuku je.hihi




veil inspired by KINA and made by CIKTIE 


besties from primary school. yg baju kuning tu dah 2 anak dh :)


my beloved mum :)


insyaAllah will be my mother in law :)


future granma in law :)


kwn2 ofis lama :)




my frens :)


hantarans :)


my fav picture ;p

gambar2 ni mmg semua original..takdak edit..ckp pasal OP, agk kecewa jgk sebenarnya.takpe, benda dh lepas, gambar pun ada dan byk kan :) fyi, majlis tunang aku simple sangat2..takde pelamin, takde doorgift. hantaran pun letak kat lantai je..lantai pun hanya ditutupi oleh tikar biasa2 je. tapi alhamdulillah, tetamu dan kawan2 aku ramai yg datang. aku pun tak sgka sbb just jemput mulut dan yg dekat2 melaka  dan mereka datang beramai2..happy sbb kwn2 ramai dtg.. makan pun cukup sampai membawa ke malam.tp tak byklah kan yg tinggal. sebelum bertunang, kitorg buat doa selamat dulu. lepastu baru family tunang  sampai. makan rewang2 dgn jiran dan saudara mara yg banyakkkk sgt membaantu. yg special ada sambal goreng dgn ayam rempah fully handmade by saudara mara jawa ku :) 

rasanya tu je kot. walaupun sebenarnya byk cerita di belakang tabir. takpe, kita simpan ketat2 dlm minda kita je tau tau tau :D



~kisah hati cikCT~

7 comments:

ZIEMA said...

Aaaaa cepat cepat kahwin :)
Takpe engagement day should be simple simple je kan :)

Happy 2013 cikCT :)

Nursaila Norman said...

takpe la majlis tunang simple,itu yg sebaik2nya..bertunang je kan,its ok..asalkan sah menjadi tunangan si dia :)) cepat2 kawen..best tau kawen..hehehe!

welcome 2013..semoga thn ni lepas better, amin :))

s h a said...

Cantikla baju CT.Sha pon mase tunang buat biasa2 je.Pelamin pon DIY.Hehe.Yang penting tetamu happy,majlis lancar dear. :)

khadijah said...

tak ape semoge tahun ni lebih baik dari sebelumnya.. amin:) tunang lame lame memang banyak dugaan tapi tula pengikat kasih sayang.. comel je gambar last tu :)

orked violet @ SYA said...

ct, npe ngn OP??

Sya pon fruz sket ngn OP tunang. xpe, moge wed nnti Lbh baek dr tunang. wahhh..edit sket ayat dr fadzilah kamsah. hehe

cikCT said...

ziema:mmg dh tak sesabau pun sbnrnya nak kawen ni.haha. TQ pn ziema :D

saila:org yg dh kawen mesti suruh org yg blm kawen tu kawen cepat2 kan.tak sesabau gak ni sbnrnya.haha :D

sha: thnx..kita beli baju tu siap je.takdak tambah pape.beli kat PKNS je.senang kan :)

dijah: dugaan bertunang mmg kuat kan..kena sabar je sbnrnya ..thnx dijah :)

orked @ SYA : sbb OP bukan pro kan, so kena fhm2lah otuput dia mcmna :) ye, betul tu.wedding hopefully akn menjadi lebih baik sbb dh ada pglmn kan masa manage majlis tunang sendiri :)

cik mah said...

cantik hantaran...pink n biru..suka2...itulahkan..best bila ramai kawan2 sudi dtg..walaupun jauh...