the bloggers !

Friday, 4 January 2013

surprise yg err..errr..

Assalamualaikum & hye semua! :)

rajin kan ko update blog ;p

oklah, nak cerita surprise yg kelakar.haha.ok, blm cerita lagi.takyah nk kelakar sgt.ntah2 ko sorg je yg rasa kelakar. org lain tak rasa apa pun ;p

seperti yg diberitahu sebelum ni, 31/12/2012 hari tu ialah engagement anniversaryku. hari isnin hari bekerja, nothing special . wish2 pun tarak. malas nk fikirkan sgt sbb kalau fikir kita sendiri yg sakit hati kan. ikut perancangannya, mlm tu kitorang nk keluar sbb sambut new year ialah konon2nya anniversary jatuh hati lah.sbb kitorg takdak exact date berkenalan ke bercinta ke. tp yg paling aku ingt ialah bila kami pergi sambut new year pertama kali tu aku rasa mcm dah ter'suka' lah pulak kat mamat tu ;p

but then berlakulah misscommunication mlm tu.terus tak keluar.siap bawak diri lg drive sorg2 dr ampang p sungai buloh.mmg betul2 lari aku rasa sbb drive sorg2 malam2 ke sungai buloh. menangis2 tersedu2 dlm kete. elok tgh drive pulak dh nak ke tgh malam ka.sepanjang MRR2 tu nmpk byk kereta berhenti tepi2 flyover nk tgk bunga api.aku nk berhenti jgk tp takut.sorang2 pastu perempuan lak. mmg tak berani lah nk berhenti kereta walaupun aku tgk ramai je family yg buat mcmtu.

elok sampai rumah member, mmg bunga api tgh meriah kat langit. lantaklah.takdak perasaan dh time tu.aku terus melepak ngn member tu borak2 sampai kul 2 pagi jelah. tidur tanpa mempedulikan beliau. yelah, satu hari 31 disember habis mcmtu je. dh tgh mlm dh 1 januari kan? mana feel nk anibersari2 ni.huh! walaupun berharap gak tghri isnin tu dia nak ajak p lunch ke apa ke kan.tp mmg non hado lah.

1 januari, dh janji dgn dia nk ke melaka. nak temankan kwn baik dia blind date. ikutkan jelah walaupun hati ni panas lg dr mlm td kan. so, bgn breakfast siap2, terus shoot p batang kali amik dia kat rumah. sampai2 je , kemas2 kereta sbb kwn dia nk naik sekali kan.kereta dahlah mcm setor. segala mak nenek brg ada dlm kete sbb aku baru pindah rumah. dia pun sama gak sibuk kemas kereta transfer brg dlm kete dia masuk kereta aku. oh, ke melaka dgn menggunakan kereta aku.

tup2, tiba2 dia kata nah! dia bg plastik warna merah. ala, plastik biasa yg kalau kita p pasar dpt tu kan. bila aku tgk dlm plastik tu ada apa, eh ada bunga. mcm tu je ok dia bg kat aku . BUNGA ok. bunga tp letak dlm plastik merah? tp bunga tu dh siap2 balut lah.tp kenapa mesti letak dlm plastik merah ? kenapa mesti plastik? .apalah salahnya keluarkan dr dlm plastik tu pastu bg kat aku bunga kan?hahaha..lwaklah mamat tu.aku rasa mcm nk gelak tau sbnrnya tp tahan sbb tgh merajuk kan muka haruslah masam.mmg takdak lah aku nk senyum2. tp dlm hati rasa mcm nk gelak kuat2. konon2 nk romantik tp mmg tak jadiklah sbb dia mmg bukan jenis mat2 bunga ni.haha.

appreciate sgt cara dia walaupun tak jadik kan.atleast adalah jgk.aku ingtkan dia lupa.aku tanya bila beli?dia kata ptg smlm blk keje. beli kat rawang. kiranya adalah niat dia tu nk bg kat aku smlm tp sbb tak jumpa so tak delah dpt kan. terima kasih en tunang. walaupun kita selaaaaaaaalu sgt gaduh2 dgn awak, tp awk tetap syg kita :D




 ~kisah hati cikCT~

6 comments:

cik mah said...

hehehhee...comel2....en tunang kita pun sama..klau bg hadiah..xreti nk balut ke xpun letak dlm kotak..ngan plastik2 je die bg..hahahahhaa

khadijah said...

haha kire sweet la r=tu dear :) tapi sweet dengan cara dia la tu :) pompuan ni yang cepat cair, kadang mengamok tak tentu pasal, pastu cepat je suke balik *dija cam ni la hehe* happy annivesry :)

orked violet @ SYA said...

aLoLo..sweet nye.. =)

Noreen Natasha said...

jaja..sweet nyer

cikCT said...

cikmah: tulah..kena pasrah lah dpt bakal suami cenggini cara sweet diorg kan..hahaha

dija: tau takpe.perempuan ni mmg suka mengamuk tak tentu pasal *ckpdirisendiri* tp mmg cepat cair dgn pujukan lelaki kan :)

orked: sweet kelakar..hehe

nona: itulah cik abg kicap kita nona..hehe

cintabella said...

hee~ pasnie jangan merajuk selalu tau :)