the bloggers !

Tuesday, 18 December 2012

wed prep #1

Assalamualaikum & hye semua! :)

#72 days

sepatutnya ada lg 72 hari..tetapi disebabkan masalah yg mungkin tak dpt dielakkan, counting days tu mgkn akan betambah cepat atau lambat? ntahlah..just follow the flow..kalau ada rezeki, insyaAllah kami akn tetap diijabkabulkan pada waktu  yg ditetapkan..kalau bukan waktu tu, takpe..redha..Allah dah tetapkan apa yg terbaik untuk hambaNya kan :)

CHILL bebeh!

selepas je kenduri ziema aritu, aku terus shoot blk melaka.sbb ada family day belah ayah..kitorg buat kat pengkalan balak..ahad habis program..tetapi disebabkan kepenatan, kemalasan, kehujanan kelebatan *alasan semata!*, maka nya, aku telah pun membeli MC.. bercutilah kita isnin tu..yeayyy!

tp cuti bukan sebarang cuti ye, cuti kita cuti berfaedah. *boooooo!* sbb dh alang2 bercuti time waktu bekerja kan? adalah masa nk p pejabat2 yg berkaitan. so , HIV test lah destinasi kita.

1st thing first, mestilah kena ada borang nikah kan tp sbb borang nikah aku tak amik lagi. singgah lah ke Pejabat Agama Daerah Jasin.sbb masa p kenduri ziema tu, dh tnya cik mah mcmna prosedur dia..sempatlah jgk tgk borg nikah wilayah punya




borang nikah negeri melaka

done with borang nikah. utk HIV test kita kena isi borang utk HIV kat blkg sekali. bwk borang tu then tunjuk kat hospital.dia akn suruh kita isi dan tggu utk seterusnya.


borang HIV test negeri melaka

ada cerita sikit ttg HIV test ni.disebabkan aku duduk di Jasin so  nak senang haruslah kita ke Hospital Jasin kan. ricky2 member semua kata Hospital blh dpt satu hari..so, pergi jelah sana..tup2, sampai kat kaunter diorg kata after 2 weeks baru dpt result. ok fine, redha.. sbb mmg dh dgr ramai b2b ckp result skrg after 2 weeks baru dpt kan. dah isi siap2, terus p ke lab..tunggu punya tunggu lama bebeno pulak..mgkn sbb time tu  diorg tgh minum pg kot..so haruslah lambat sikit kan..ada lah lebih sengah jam gak aku tunggu walaupun ada 2 org je tgh tggu..hati dah panas pastu tgh pening2 mcmna aku nk amik cuti utk blk mlk semula dan amik result? bukankah menyusahkan diri sendiri??

org yg kurang sabar ni perangainya mmg unpredictable. terus aku contact ciktie aka exb2b and m2b. dia kata dia dulu buat kat Poliklinik Ayer Keroh sbelah dgn Dewan Bestari area Mydin *org melaka mesti tau kat mana* amik contact number, pastu terus call and diorg kata blh dpt result on d spot. chess! kalau aku tau dr pg td aku pergi dah tp mls nk pergi sbb agak jauh kan.

alhamdulillah..dipermudahkan urusan walaupun dlm 2 jam jgk lah kan prosess dia..but its ok,standard kot..cuma HIV test kena pergi pada jam 2.00 pm hingga ke 4.00 pm sahaja.cuma aku rasa mcm agak sengal, sbb pergi ke 2 tempat utk HIV test. siap dah byr kot yg kat Jasin tu,dah isi borang dah..no pun dah amik tinggal tggu turn je. but, babai Jasin..tak sanggup den nk dtg blk lg 2 minggu utk amik result. yg bestnya kan, org kat Poliklinik tu ckp apa tau masa aku kata kat dia yg  Hospital kena tggu 2 weeks.. dia kata , "kahwin ni sbnrnya mudah je..tp prosedur tu yg leceh" betul jgk kan..tp kalau tak leceh, nnt org aggp nikah kahwin ni senang pulak kan? pastu blh buat main2 kan. takpe2, nak kahwin kan? bersiap2 sedialah dgn segala mcm mak nenek prosedur! hihi

sakit ke tak masa kena amik darah tu? bg aku semua benda yg berkaitan nk amik darah mesti sakit tp taklah sesakit amik darah utk derma darah..derma darah lama wooo..selagi tak penuh menda tu jgn haraplah ko blh bangun.tp best tau bila kita dpt derma darah.sekurang2nya dpt membantu utk sape yg memerlukan. ok,dah ke laut cerita nya. tp bagi aku, setiap kali nk cucuk ubat ke, amik darah yg tap mcmni je ke, derma darah ke , aku mesti tak sanggup nk tgk. jgn bg aku tgk mcmna ko amik darah aku. nak amik, amik je. sbb kalau aku tgk, nnt aku akan tarik tgn aku drpda di cucuk.aku takut tgk jarum dan ngeri ok!.haha. ok, tak lawak. *booooo!*




hasil cucukan 

Alhamdulillah, everything is ok. setel dh HIV test. kalau ikut borang nikah, katanya valid for 6 months. tp dgr orglain ckp valid for 3 months..belasah jelah..janji dh buat.hehe. pas setel semua tu, marilah kita ke bengkel kereta. kaki baby sy telah dicucuki paku yg kejam..kesian beliau. oh, dan itu jgklah faktor knpa aku tak blk KL hari ahad sbb tak dan nk p bengkel utk tampal tayar. so, kena pg bengkel Isnin sbb bengkel kan tutup ari ahad kan kan kan? ALASAN! bahaha


mekanik dengki kat aku,sibuk je nk masukkan tgn dia yg cantik tu.chesss!
oh ye, ini org pggl cucuk cacing utk menutup semuala kebocoran beliau.

*panjang pulak celoteh mak iti ni..time rajin byklah aku membebel nya.cuba kalau time malas.kosong je blog ko kan*

 ~kisah hati cikCT~

5 comments:

khadijah said...

dija dulu pun buat kat pusat kesiihatan pun kene tunggu 2 weeks, mayb sebab dia tak de alat nak check kene antar kat lab lain, kalau hosptl besar biasenye boleh teros siap :) all the best semoge semue berjalan lancar ye

Miss Hidy said...

woot2 dipercepatkan k? hehe

Nursaila Norman said...

eh,saila pun bercuti kat pengkalan balak gak aritu ;)

cik mah said...

Yeah...bnyk dah setel..best2

cikCT said...

dijah: tp kita pelik pulak..hospital yg 2 weeks, tp poliklinik on d spot..pelik kan..thnx dijah :)

nurul:no komen..tungguuuuu..hahaha

saila: yeke?wahh..kalau tau blh jumpa kan kan kan

cikmah:setelkan sikit2..takut lak bila tgk counting days makin menyikit.huhu