the bloggers !

Friday, 17 May 2013

wedding review#1 : kad kahwin oh kad kahwin. DIY?

Assalamualaikum & hye semua! :)

hati ni memberontak nk update blog tp malas ni kan dia jahat tau. jahat giler. hari2 aku  bukak blog sendiri pastu bw dgn blogger2 lain tp udate nya idok.. nk tggl komen dkt blog diorg pun mls. acaner tu? jdk silent reader jelah kita ^_^

benda yg paling senang kita review dulu ialah KAD KAHWIN! :)

sblm majlis aku ada cerita sikit pasal kad kahwin aku ni. ada 2 version sbnrnya. satu full version utk dua belah pihak dan satu lg version utk 1 sided je yg di DIY oleh tgn kayu ni.

tp yg paling penting ialah design kad kahwin tu. mmg taklah kan aku nk buat sendiri. setakat nk buat besday kad tu mmg lepas tp nk b uat kad kahwin? takut jadik memo suruh pggl org dtg kenduri kahwin je kang =_=

penyelesaiannya ialahhhhhh IEDA! yeayy IEDA. kenal IEDA ni dekat cikmah eh silap Puan Mah. dia order dgn IEDA so aku pun laju jelah order dgn dia. mintak dia buatkan kad utk dua belah pihak. aku just bg warna dan peta yg dilukis dgn tangan atas kertas kemudian scan dan attach pd IEDA melalui email. hebat kan teknologi skrg :) dan hasilnya? mmg superb! cantik design yg IEDA buat. simple and comel! itu yg penting . hehe

nk tgk hasilnya? boleh tgk sini.. malas nk upload gmbr lg :p

dan aku pun ada kad single yg di copy paste dan edit dgn design IEDA. thnks IEDA! :) contoh pun blh tgk kat link sini. hehe . kalau perasan kad yg gambr misai dgn mulut tu yg didesign sndiri oleh aku, yg belah dlm dia amik design IEDA je :p

untuk sampul surat pun sama. mana yg aku hntr by  hand akn dpt sampul yg bercorak tp kalau pos, kosong je. tak sggup nk byr setem mahal 20 sen dr biasa. hahaha. contoh nya blh tgk kat situ jugak ye :p

rasanya tu je kot yg blh direview psl kad kahwin? nk cerita psl vendor takde. IEDA lah vendor ku . hi hi kerja dgn ieda? mmg bestttt! b2b yg ras ank DIY blh contact dia. ieda pun ada buat printing sekali tau :)


kad kahwin ku yg diupload kwn di fb setelah menerimanya :)

 ~kisah hati cikCT~

7 comments:

Princess Feyqa said...

cunss :D

orked violet @ SYA said...

ct pkai kertas jenis ap ek?? Sya xdpt pon kad ct. Ad extra g x?? nak 1. hehehe

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com

cikCT said...

fyqa : thnks! :)

sya : pakai ivory card 160 gm ataupun blh jgk beli kad biasa tp kena 220gm and above. sya kalau plan nk diy jgn lupa roger2 kita tau :)

tenku butang said...

wowww.. sweet lah..

anis suryanie said...

nice dear! :)