the bloggers !

Thursday, 12 June 2014

Ascend P7 (White)

Assalamualaikum & hye semua! :)

pelik tak tgk tajuk ;p ?

tetina terajin nak buat entri untuk en nuffnang terchenta. hihi

tp bila tgk balik si Ascend P7 (White) mmg cantik pun wehhhh. hot gila! nasib dh sold out. ececeh. kalau tak sold out pun mcm ko nak beli kan? hahaha. tp mmg tgh planning nak tukau hp pun ni. sbb bila pikir2 blk, aku sbnrnya TAK PERNAH beli hp sendiri. semua org bg. eh takdelah SEMUA. mcm byk nau lak hp ko kan. padahal pernah tukar 3 hp je tak silap. 1st ho samsung lipat tahun 2005 tak silap. ala hp tu comel je. yg tu ayah tiri belikan. lpstu tukar hp nokia e72. yg tu pun beli hp 2nd hand je. masa tu en tunang bg. tahun 2011 tak silap. lpstu tahun lps dpt s2 itupun sbb en suami tukar hp lain pastu s2 dia bg kat aku. nampak tak yg aku ni menerima sahaja APA2 hp asalkan percuma? HAHAHA.

aku taktau knpa aku mcm syg sgt nk keluarkan duit nk beli hp. sbb bg aku bila aku beli hp sedebuk duit keluar tu rasa mcm alahaiii. penat kumpul duit lsptu hbs mcmtu je walaupun sbnrnya bukan hbs pun kan. ko tetap guna hp tu sepanjang masa. tapi skrg aku dah tukar fikiran, aku nak beli hp jugak. nak merasa beli hp guna duit sendiri. taknak bg rasa duit hbs sekaligus so aku plan nak tukar hp bila dpt bonus raya ni (mcm kompem dpt je. HAHA) ataupun aku akn simpan setiap bulan duit hanya utk tukau hp. hurm, option ke 2 nampak lagi munasabah.

eh, sebenarnya kau nak cerita pasal Ascend P7 (White) kan? wakaka. takpe aku mmg suka meraban dr tajuk entri pun. anyway, kalau hp brand HUAWEI ni pun not bad jugak. boleh masuk dlm list. sebab utama ialah dia warna putih. nampak suci sikit. hihi. lpstu tgk spec Ascend P7 (White)  pun WOW.


  • Excellence with Edge
  • Intended Power Button Key
  • Unibody Waterdrop Curve
  • 8MP BSI Front Camera
  • Ultra Power Saving Mode
  • Yang paling penting 4G!
Ascend P7 (White)
nah belanja gambau dia sikit.

 ~kisah hati cikCT~

6 comments:

Miss Hidy said...

wah2..mahal tak wey aku pun nak tukau HP da uzur sangat rasenya..
Kekadang rase mcm ketingallan zaman hahaha..

cikCT said...

Xsempat nk survey harga.hihi. Weh jom tukau hp. Aku pun dh ketinggalan zmn dh ni. Jom jom jom

Lady Yusuf said...

Ja try survey lenovo hp...setakat ni harga sgt ok and specification not bad tau..battery pun tahan lama.....

Nursaila Norman said...

saila pakai lenovo..ingatkan cap ayam je..hehehehe! sekali berbaloi lah dgn harga yg super murah..cuma front camera je kurang cantik, tp back camera puas hati..bateri pun tahan lama..dah berapa bln saila pakai x pernah lg terfikir nk beli power bank..try la survey ct :)

cikCT said...

As, ko pakai lenovo jgk ea. Ramai jgk kata lenovo ok pkus lebih murah. Nnt nk survey jgk lah..

cikCT said...

Masuk saila dh 2 org recommend lenovo. Mmg kena masuk checklist sgt dh ni. Yg pnting sbb dia save bateri. Tuyg best dgr kan..