the bloggers !

Monday, 11 November 2013

siapa yang tak nak?

Assalamualaikum & hye semua! :)

kalau baca tajuk, agak2 nya korang tau tak entri ni  pasal apa?  -_-

haiyyoo..aku taktau lah kalau org lain tp bg aku sendiri dan mana2 wanita yg dh berkahwin pun mesti nak anak kan. macam tu jgk dgn aku dan suami. tp Allah kata belum lg rezeki anak tu pada aku. maka belum lah ia. yg perlu kita lakukan ialah berusaha, berdoa dan tawakal. Dia tau kan apa yg terbaik untuk setiap hambaNya kan? jadi siapakah kita nak mempersoalkan apa yang Dia dah buat?

fuh fuh fuh.. emosi i tau -_-

aku sentap dah lama sebenarnya. tapi malas nk amik port. cuma hari ni terasa nak meluahkan. sebab yang bertanya tu pun bukannya org yg kahwin terus lekat. dia pun pernah rasa menungu macam aku jugak. dia tak imgat ke apa perasaan dia 'dulu2' masa org duk tanya dia " dah ada isi ke belum?" kalau tanya personally mungkin aku blh terima tp bila tanya at public aku dah rasa macam eh?

sabar sabar sabar.

aku doakan semua wanita yang dah berkahwin dikurniakan rezeki untuk merumahkan nyawa dalam badan (Fynn, 2013)


 ~kisah hati cikCT~

20 comments:

Siti Hajar said...

InsyaAllah bila masanya nnti, akan dapat rezeki. Sabar ye.

Jemput baca belog saya ;)
www.schajar.blogspot.com

Ziema said...

Ziema punnnn sentap -_-'
Sabar jelah kan. Dah malas nak layan.

Nursaila Norman said...

sabar ye cik CT..

Miss Hidy said...

Bace blog ni : http://neenaanuar.blogspot.com/
Diorg happy dengan life diorg walaupun belum ade anak lg..

cik mah said...

Insyaallah akan ade rezeki...allah dah tetapkan...lambat atau cepat je..semuanya ade hikmah kan...sbr ye dear...

Pida said...

Alah... baru lagi kan...? Bukannya dah 10 tahun kawin pun.. insya Allah ada rezeki. Jangan ambik pusing cakap2 orang, kita ada hidup kita sendiri. Ingat tu!

Be good sayang...

S. Faezah said...

sabar yer..semoga cepat dapat 'rezeki' :)

LiNda said...

sbar ye ct..sama2 la kita doakan kita semua dimurahkan rezeki . Linda pun bru pas gugur ni.sedih gile ..sobsss :(

cikCT said...

thnks dear :)

cikCT said...

tulah ziema..org2 mcm kita2 ni kena byk sabaaarrrr dan pekakkan telinga je :)

cikCT said...

sabar :)

cikCT said...

aku ok je weh tp orglain je yg tak ok tgk kitorg stil berdua lagi kottt.

selalu gak ak baca blog kak neena tu.best je kan

zarith said...

Hai cikCT. Saya baru baca komen awak kat blog saya. Dah reply pun. Tapi takpe, saya tulis kat sini pulak...

Awak trylah baca blog ni:

http://findingtwolines.blogspot.com/

Banyak yang awak boleh belajar

dan lagi satu:

http://dradilah.blogspot.com/

Semoga kita semua dipermudahkan untuk mendapat rezeki anak ini. :)

sweet tooth said...

InshaAllah, rezeki tu akan datang nanti dik... kena banyak sabar dan doa :-) In the meantime, enjoy hidup berdua sebab Allah bagi peluang nk bagi kita lebih mengenali pasangan kita sebelum dikurniakan anak... take care.

cikCT said...

thnks cikmah :)

cikCT said...

kakak pida,

hugs!

cikCT said...

insyaAllah akan sentiasa bersabar. thnks dear :)

cikCT said...

take care linda..takpe pasni blh usaha lg kan. hihi

cikCT said...

thanks ST :)

Miss Dilla said...

kita senasib! ;(