the bloggers !

Sunday, 17 July 2011

exam PTD!!!!!!!!

kita mulakan ayat kita pada post kali ini dengan
SESAL DAHULU PENDAPATAN SESAL KEMUDIAN TIADA GUNANYA!!!
tulah ko cikCT,yg p dengar ckp2 org tu kenapa?nyesal tak ?nyesal tak?PADAN MUKA!
apa kes ni?uolzzz tertanya2 tak?*bajet mcm ko ada peminat je nk baca cite cmni kan cikCT?

seperti yg satu malaysia dh tau,semalam kan exam PTD (16 julai 2011).pastu aku yg mmg mls bangat ni decide ler takmo pegi.sbb ramai sgt rumours yg ak dgr exm PTD ni susah.nak2 yg math tu.so ak yg mmg pemalas bangat ni takmo lah pegi sbb MALAS STUDY.tetapi setelaah diceramah ditazkirah dan sebagainya,aku pun pegi jgklah exm smlm dgn OTAK 0..0 ye kwn2.mau tak 0 ya,mmg tak study lgsg kot!isu semasa?jangan haraplah.pengetahuan am malaysia?lagi lah JANGAN HARAP!nama je librarian..ari2 collect paper tp tak dan nk tgk paper.byk gila keje nk buat..byk glila gila benda yg ak nk surfing kat tenet.weh...dah lah.ko duk bebel apa nih??

pastu,dgn kompidemnya konpiden nya,kul 8 suku stat moto terus merempit.dgn baju tak iron.tudung pun sama.capai apa yg patut.yg patut takyah iron.hahahaha.PEMALAS siot...terus merempit..prengggggggggggg.tetiba teringat yg pensil pemadam segala bagai takde!O EM JIIIII!what have i done?nasib baik nmpk 7e.terus singgah.dgn hrpn ada lah benda2 tu.and alhamdullilah......mmg ada.1 set woooo..pensel pemadam pengasah.RM1.80...perlu ke yg tu pun ak nk cte?ahhhhhhh..ada aku kesah?velog ni kan ak yg punya..hahahaha...suka ati aku lah kan..

dgn pantas dan cepatnya,byr duit pensil ngn coklat.bwk bekal masuk exm.tak sempat nk bekpes.dan tepat 8.26pagi ak merempit sehabis daya menuju ke MITC.gler r..nasib baik sempat sampai..tepat kul 9 pagi.buat muka selamber masuk dewan duduk je.isi borang tggu kertas soklan.

dgn muka kompidemnya konpidennya ak main bulat je jwpn yg mcm best.1st seksyen ttg pengetahuan am dan alam sekitar.ok sumpah ak mmg failed.so bulat2 jelah kan.apa ada hal.tutup mata pastu kalerkan hitam di kertas omr.ok,dlm hati dh ckp dh..mmg habislah ko.takyah ler berangan nk lepas exm ptd ni.takpe2...teruskan jugak dgn seksyen B..

seksyen B,matematik..my pebret tp dlm pala otak dh pikir dh.kompem susah.nnt ko hentam je tau.bila bukak je soklan.oo em ji..blh thn lah soklan.tkalah susah sgt pun.kira2,congak2...eh,lepaslah!eh,senanglah!ok,dh mula bersemangat..buat smpai hbs.kalau hentam pun tak sampai 5 soklan kot.yg len semuanya buat dgn penuh jujur dan ikhlas.done.hbs lah jgk buat walau tak cukup masa.next seksyen.

sekseyn seksyen C.pemahaman esei english & malay.tak stat lg tp ak dh stat jawab.blh ea?boleh je.sape suh pas soklan awl kat ak kan..hahaha.org baru nk stat baca ak dh stat baca yg esei english.esei bm dh jwb dh.gila teruja r..kesimpulannya,senanglah jgk.ak blh hbs awl dr waktunya..ok done.next sekseyn plishhhh

seksyen D..eh,ada ke org nk baca lg?panjang pulak post ak kali ni.kalau korang takmo baca,p kat ats tu carik pangkah ok.ak nk teruskan jgk post ak kali ni.semangat nihhhhh!seksyen D apa ea?ooo...esei malay..ak pilih psl pendermaan organ..ok teruja walaupun bosan.tuilis2 tulis2 menagarut mengarut2.ok done.siap jgk sblm waktunya.wthat what d hell?ak ni pehal?asal blh siap ni??

last seksyen E.esei english..tgk2 soklan...ermm menarik dgn tajuk recycle.promote about recycle..tetiba pikir,eh isi yg malay td blh pakai lah utk yg english ni.apa lagi dgn pantas nya,ak pun bebel lah dln esei tu.kwn2,tak perlu lah duk pikir grammar ko btl ke slh..yg penting idea ko.ko tuilis tulis dan luahkan apa yg ko rasa ok.tetiba,eh dah siap?20 mnt?eh,ko biar betul?ye btl..itulah kenyataannya.dan dgn slambernya aku pun keluar dewwan dewan kul 3 petang walaupun time hbs sepatutnya  3 sengah petang.

dgn muka yakinnya,ak pun merempitlah semual semula pulang ke rumah.tgh merempit,kepala otak ni duk pikir2.asal lah ak tak study.kalau ak study psl malaysia dh blh pass kot semua.yg ak tak jwb dn btl just part A.kenapa ak dgr ckp org?knpa tak usaha btl2?and kwn2 semua,jgnlah anda membuat kesimpulan awal ttg exam PTD ni..kalau kita usaha,insyaAllah Dia akn permudahkn untukk anda..janganlah anda menjadi seperti saya.dont judge a book by its cover..sesungguhnya usaha itu tangga kejayaan..jgn jadi malas mcm ak.at the end,sesal dahulu pendapatana pendapatan sesal kemudian tidak berguna.sekian terima kasih.

~kisah hati cikCT~

4 comments:

Miss Red said...

ja..aku pun p exam ngak..lg sengal coz..pas habis seksyen c je aku dah cabut da..
soalan esei aku p sempat nk jumpa pun hoho..memng x ada la susah mana...
seronok je mnjawab..bulat2..bg semua hitam..cuma ralat jugak la x dapat buat esei....hoho..aduh menyesal pun dah x guna ..ek..learn from mistake..je la..:)

shahirah khairi said...

haha....sengal ko jaja....

Crystal Hati said...

btl la cik CT, time2 nk exam la dugaan malas 2 dtg. Lps jer exam komperm nyesal tak sudah.. samer ler saya pun :D Adat org kita kot! Ahaks

cikCT said...

Crystal Hati:
brtul tu..bila dh exm baru nyesal tak sudah...padan muka kan..hehe