the bloggers !

Tuesday, 26 June 2012

mimpi?

Assalamualaikum semua!

lama tak hupdate blog.hari2 bukak blog tp non hado hupdatenya.
almaklumlah,blogger picisan mmg begitu.
bkn ada org hari2 bukak blog den pun kan?kihkih *sedar diri*


mimpi.
semua org mesti bermimpi kan?tp korang percaya tak pada mimpi?
lately ni aku selalu mimpi yg pelik2.
tup2, mak and en tunang pun sama. mimpi yg agak tak elok pasal aku.
serius cuak.yg paling cuak.mimpi mak lah.

bangun tidur pagi2 td, mak tegur.dia ckp dia mimpi tak elok pasal aku.
dia mimpi aku bawak balik rumah budak cacat.budak tu kepala dia senget.
dlm mimpi tu, adik perempuan aku marah aku sbb bwk balik bdk cacat tu.
last2 aku letak bdk tu kat blkg rumah
 *fyi, ak selalu letak kucing kat belakang rumah.mana2 kucing yg dijumpai mmg duk kat blkg rumah plus aku duk rumah teres*

aku tanya mak aku,apa maksud mimpi tu.biasalah org tua kan.ada jelah firasatnya.
dia kata kalau kte mimpi budak,maksudnya tak elok.mgkn ada org nak 'kenakan' kita.wallahualam.
serius cuak!
mak siap pesan,perbanyakkan ayat & surah pendinding diri.kte xtau niat org disekeliling kte kan..

td pun tiba2 en tunang kol,dia ckp dia mimpi mlm td yg aku curang.ada lelaki lain & lelaki tu kol dia maki hamun dia.omak aihhh..melampau btl mimpi beliau.

kalau tang aku?pelbagai jenis mimpi yg pelik2 ak dh rasa.mimpi ada org nk rompak cincin tunang aku lah,mimpi cincin tunang hilanglah,tercabut berlian lah.
yg paling best, aku mimpi yg aku tak dpt kawen dgn tunang aku pastu siap menangis2 sbb tak dpt kawen dgn beliau.ok, gle tak best punya mimpi.

tp bg aku,mimpi pasal tunang2 ni  permainan syaitan yg direjam.yelah,dugaan time ni mmg kuat .setan mmg selalu je nk ganggu hubungan kte sbb setan xsuka manusia mendirikan rumahtangga.

ntahlah.kte ni selalu je bersangka baik dgn semua org tp hati org?wallahualam.setiap kali lepas solat,bacalah ayat kursi.sesungguhnya malaikat melindungi kita dr solat ke solat.insyaAllah.

lesimpulannya..errr...ada org tak yg blh tafsirkan mimpi den ni?kihkih.

Aku berlindung kepadamu Ya Allah dari syaitan yg direjam.

~kisah hati cikCT~

2 comments:

Miss Hidy said...

wohoo..gle serem mimpi ko...

BIE said...

hyee..

kita BIE Daripada B2B Blog : Jalinan Cinta

salam perkenalan. Hope dapat exchange link dan tukar2 cerita juga :))