the bloggers !

Tuesday, 30 October 2012

sudah bersediakah anda? mahupun saya?

Assalamualaikum semua :)

korang yg follow blog aku dr mula *entah ada ke tidak* xtaulah perasan ke tidak kan..yg blog ni start dgn cerita all about my life..but lately ni aku agak suka bercerita ttg persediaan perkahwinan..al-maklumlah, 1st time nak kawen.. ;p

so cerita pasal kawen2 ni,adakah anda atau saya sudah bersedia? bersedia bukan dr segi wang ringgit ye semua..mental dan fizikal tu of course..tp sedarkah anda,apabila anda menjadi seorang isteri, anda bukan shj membawa nama anda shaja tetapi suami anda..ye, suami! *seram*

sbb apa aku cerita mcmni?sbb aku sedar yg aku ni orgnya tersaaaaaaangatlah peramah tak kira lelaki atau perempuan..that is me.my name is siti noorhaniza..kawan2 dr sekolah sampailah ke uni mesti tau perangai aku mcm mana..mungkin ada sesetengah org yg akn ckp its like gedi*. i hate that word..sbb for me gedi* is for some1 yg act to seek attraction.tp nak buat mcmna kan,mulut org, siapa kita utk menutup mulut setiap manusia?

jadi, apabila anda ataupun saya ingin menjadi seorang isteri cubalah utk berubah..bukan kita berubah menjadi orglain..tapi berubah utk menjadi yg lebih baik..sebab apa?sebab di mana2 pun kita pergi atau beraksi, org takkan tnya "siapa dia tu?" org akn tnya dan ckp, "owh...dia ni isteri si polan "

bukanlah maksudnya kita ni perlu jadi sombong or whatsoever,tapi peramah biarlah bertempat..berkata biarlah beralas..walau apa pun yg kita lakukan atau ingin lakukan, kita mesti ingt yg kita bawa nama org lain dan bukannya nama kita sahaja..orglain itu bukanlah suami sahaja tetapi keluarga kita jugak :)

renung2kan dan selamat beramal!

~kisah hati cikCT~

Monday, 29 October 2012

honeymoon?

Assalamualaikum gugurls :)

mcmna raya haji haritu? anyone yg raya haji tahun ni raya last as a single? kalau ada, hye five yok! sbb kita serupaa :)

hari ni dan  minggu ni kita mulakan dengan berita gembira ini ye.. B2B 2013 yg blm book for honeymoon blh try usha airasia . travel start from 1 May 2013 - 30 Sept 2013. aku dh selamat book dah..bulan 4 aritu yg masa AA buat promo..gila advance..hehe



selamat membooking gurls! 

~kisah hati cikCT~

Wednesday, 24 October 2012

tiba2 je boleh pulak?

assalamualaikum uols!

tiba2 je hari ni blh pulak bukak blog..kejap blh  kejap tak boleh..konpius den tau.! dah alang2 blh bukak blog, apa lagi kemain galak lah aku ber blogwalking dgn mereka2 di luar sana. wahhhh..sgt meriah B2B di luar sana ber prepare..serius excited tgk! neway, lama dah menyepi rasa mcm byk je nak membebl tp taktau nk tulis dr mana. kita cuba check satu2 k :)

kisah pertama

dah dekat setahun aku keje kat sini..alhamdulillah sedar tak sedar..tp sebenarnya aku contract basis for 1 year..yeah,mmg mula2 org kata , contract je? awak tak kisah ke? seriusly aku mula2 mmg tak kesah sbb aku nak keje.aku nak keje yg betul2 keje..selama ni aku mmg keje tp bila kita kerja di IPTS ni kurang bekerja sbnrnya..dlm erti kata lain, tak byk yg kita blh apply..but then bila dpt offer dkt sini, sape yg taknak kan? alhmdulillah, mungkin rezeki nak kawen, aku ditawarkan permanent di KL pulak..walaupun mcm agak suffer sbb dah heaven kot duduk melaka ni tp nak buat mcmna..dah ada peluang utk hidup di sisi *bakal* suami kan?sape yg taknak?even diorg dah nak renew contract aku pun and agak susah nak lepaskan aku dr melaka but....i have to..Deputy Dean siap nak offer permanent teruih but i hv to tolak..bakal suamiku takmau duk KL lah doc..sobs sobs T.T

kisah kedua

kisah kedua ialah cerita di sebalik kisah pertama..agak tragis sebenarnya utk ke KL itu..terlaaaaaaalu byk kisah suka duka ku di situ..sehingga ku terasa yg aku dianiaya..just because they want me to stay here?dan
aku menjadi seperti ini?hampir sebulan meratap, menangis..but alhamdulillah, berkat doa ibu, rakan2, doa nabi yunus, zikr rabbi Yassir Wala Tua'ssir Ya Karim, Allah izikan aku ke KL jua :)

kisah ketiga

kepala otak tgh berserabut.dgn nak carik rumah sewa slagi.dgn kena setelkan keje kat melaka lg sbb dah dpt tau blh ke KL kn.dalam masa 3 minggu kena setelkan everthing..bukan senang nak senang ye rakan2..so girls outside there, ada tak bilik atau rumah utk disewa area Kg Baru? plis plis plis.........T_T

kisah ke empat

sedihnya nak tinggalkan MELAKA....arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

kisah kelima


3 pcs only available. lg 97pcs?? *sigh*


antara design yg dah berkenan...tapi...

~kisah hati cikCT~

Friday, 19 October 2012

blog blocked!

yeayyyy..

blog dah kena blocked kat opis..

yeayyyy...

gumbiranya rasa hati...

yeayyyy...

seronoknya...

yeayyyy..

baru bersemangat nak hupdate hari2!


 T_T

~kisah hati cikCT~

Tuesday, 9 October 2012

My ex?



My ex? 
We're not friends, we're not enemies. 
We're just strangers with some memories.

@GirlFacts


(:


~kisah hati cikCT~

Friday, 5 October 2012

kenanga wholesale city part 2

Assalamualaikum :D

KWC part 2 lah sgt kan. [part 1] padahal takde pun info nya.haha

oklah, just nak to share apa yg kami sekeluarga dah jumpa dan dah shoping.seriusly kalau sape2 yg nak pergi u better jgn bwk duit byk2.kalau blh debit card pun jgn bwk.kalau tak nnt jadik mcm aku.padan  muka diri sendiri.


tgk directory dulu, blh usha nak p tgkt mana dulu kan

sbnrnya mmg dah plan dari ofis lagi nak beli seluar yg ala2 palazo tu.siap discus dgn member ofis sekali sbb dah tau awl2 yg kalau nk murah kena beli lebih dr 3.and guess what blh dpt harga berapa sepasang if  beli borong? rm30. bagi aku,ia dah cukup murah.taktaulah kalau ada yg lagi murah kat luar sana.sbb melaka kan, mana ada jual pakaian yg murah2.kalau kl mungkin banyak.


ye, mak yg jadik model sbb nak tunjuk kat opismate contoh size.haha.seluar yg mak aku pakai ni 2xl .ok je aku tgk sbb aku sendiri pakai L.itupun mmg sedang2 elok saja.jenis kain yg jersi tu.kaleryg mcm2 yg trend skrg tu kan.yg kaler kuning lah , ijo lah.apa ntah lagi.

pastu ada gak aku borong blaus tp gambar takde sbb malas nak sarung. kalau beli sepasang rm 35 amik borong dpt rm25. apa lagi terus lah aku angkut 3 helai walaupun aku taktau sape yg nak beli. tapi bila aku agkt p opis, lajuuuuuu je ada org beli. yeayyyy! dpt balik duit aku yg terbang rm215 tu.haha


korang kenal kan menda atas ni?haa. kedai yg nipun ada gak tgkt berapa aku tak sure tp tgkt atas2 lah.kedai ni mmg giler! perghh mmg rambang mata weh. tp semua kena beli borong lah. harga tak silap rm5 seutas. mcm yg zila mention sebelum ni :D

pastu kedai ni pun ada jgk jual pearl borong tau. so sape2 yg nak buat DIY hb pearl boleh terjah kedai ni. harga diorg mmg terbaek! bagi akulah.taktaulah kalau kat GM klang harga lg murah sbb tak pernah pergi kan.

 harga pearl borong (minimum 12 -pcs boleh campur)

10mm- RM2.20 (seutas)
8mm - RM1.20 (seutas)
6mm - RM1.00 (seutas)
4mm - RM0.80 (seutas)


jgn tanya aku kedai mana sbb aku tak ingt tp kalau pergi lagi sekali insyaAllah blh ingt sbb ada satu je kedai borong accesories cenggini kat situ.

yg lain2 aku takde beli pun sbnrnya.just survey sbb pergi tak berkawan kan.tak best sgt sbb tak dpt nk beli dgn harga murah.tp aku dah niat dah bulan depan nk dtg lagi nak bORONG betul2 semuaa barang.haha.bagus, mmg ko taknak kawen kan taun depan kan kan kan?lepas dah memborong nanges airmata darah keruk2 tin carik duit kot ada yg terselit2.haha


anak dara tak senonoh sbb dh kepenatan soping


ibuku yg dah kepenatan melayan anak dara dia berjalan




selamat menghabiskan duit uols! :D

~kisah hati cikCT~

Thursday, 4 October 2012

adakah anda b2b 2013?

Assalamualaikum si chanteks :)

lately ni my post asik pasal kawen2 je kan?nasiblah..org dah nak kawen mmg mcmni.kwn2 jgn meyampah dgn jaja ok?haha

ok, just nak inform yg grup for b2b 2013 dah pun selamat ditubuhkan oleh cik  scha heart aidil. so gugurlz sekalian blhlah join and first thing first before nak masuk grup ni kena folow rules and regulations ye :)


 
(klik imej untuk ke group) 
credit to scha


hopefully dgn ada nya goup ni kita semua blh share ideas together2 :)

p/s: anyone yg nak join grup ni directly request to scha ye.

~kisah hati cikCT~

Wednesday, 3 October 2012

calling for bride to be 2013 :)

assalamualaikum si chanteks sekalian ! :)
 
 http://1.bp.blogspot.com/-h5SVb0woNq0/UD4R7Y5MyBI/AAAAAAAAC5o/69GdSEuWd7I/s1600/bride+to+be+2013+2.PNG

credit to cik bie :)

korang2, xde plan ke nak buat group b2b 2013 kat fb..
actually lama dah nak join grup b2b kat fb tp mcm tak lyk je nak masuk yg 2012
mcm segan lah pulak :)

plis plis plis anyone yg nak buat..


~kisah hati cikCT~

Tuesday, 2 October 2012

matilah kau

Mawah merah yang ku cium
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menyenangkan hatiku
Membuatku tak karuan

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku
Dia sama sekali tak cintai diriku
Dia hanya memanfaatkan diriku

Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia

Berharaplah

Ku berlutut di bawah kakinya
Ku berikan hatiku untuknya
Ku telan semua luka-luka
Ku tak punya perisai lagi

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku

(matilah kau)

hari-hari dengar lagu ni kat hot fm.tak kiralah time nak pergi atau blk dr kerja.
mcm best je bila nyanyi sama2
"matilah kauuuu, matilah kauuuu"

 :)

~kisah hati cikCT~

jom ! jom! jom!





confirm dua2 tempat ni aku terjah
sbb tempat diorg sebelah2 je
sgt dekat :)
insyaAllah 7hb tu aku pergi
nak pergi dr pg sampai ptg sampai malam
sbb nak survey gila babas punya
hopefully dapatlah apa yg aku nak cari..

update list:


OP: not yet
catering: not yet
kad kahwin: not yet
OV: done
bridal: done
dewan: done
DJ & PA system: consider done (amik staff unikl je.hihi)

bagi aku benda besar2 yg perlu dibooking tu jelah kot?
ke ada yg lain yg aku terlepas pandang?

~kisah hati cikCT~

Monday, 1 October 2012

kenanga wholesale city?

Assalamualaikum,

kita lupakan cheriterachentaygtakkesampaian itu!
last week terpaksa jumpa doktor sbb nak amik piltidur
2 minggu kot tidur taklena disebabkan kepalaotakngokngek ni
dalam pada mintak ubat kat doc tu,
doc ckp pil tidur takkan selesaikan masalah.
nak selesaikan masalah ni mmg susah kalau bukan diri sendiri yg selesaikan kan?
so doc bg advice,
"awak pergi bercuti atau buat something yg happy.insyaAllah masalah itu akan berlalu sedikit demi sedikit"

nak pergi holiday?mcm susah je plus budget mesti byk nak pakai kan.
tiba2 je, ting!!
SOPING! yeayyyy!

tetiba teringat kenanga wholesale city plus member pun ckp kat situ best sbb banyakkkk options kan
apa lagi,
jumaat petang aku google jln
sabtu pagi terus shoot.
and alhamdulillah. 1st time ke sana and 1st time masuk kl tak sesat. what a surprise!hihi

cara2 nak ke Kenanga Wholesale City utk org yg dtg dr luar *since aku dtg dr melaka kan*
exit tol sungai besi tu, korang terus carik terowong smart
dlm terowong smart tu, ikut yg nak menghala ke jln sultan ismail then lpstu baru dia ckp ke bukit bintang
elok je keluar dr terowong tu depan sikit korang akn nmpk trafic lite. amik susur kiri.
pastu carik jalan pudu atau jln hang tuah
pastu nmpk time square tak silap belah kiri korang
ada trafic lite teruih lagi. ada lrt apa ntah belah kiri korang tu
jalan depan sikit time tu bwk slow2 tau
pastu ada mcm 2 simpang
satu tu naik flyover belah kiri. yg belah kanan tu ke jln maharajalela
elok dh masuk maharajalela tu korang akn nampak signboard Kenanga Wholesale City
ikut je signboard, confirm korang blh nmpk tmpat tu
and yeayyyy!
its shoping time!

*sumber pakcik google*

dlm situ je aku habiskan 4 jam lebih
mmg gila
apa yg aku beli?
nanti aku update.
byk giler nak story :)




~kisah hati cikCT~